Fyrverkerier i Västerås på nyårsfirandet

Fyrverkerier i Västerås på nyårsfirandet

Nyårsraketer och fyrverkerier kryddar nyårsfirandet i Västerås. Fyrverkerier köpta hos Superbilligt firar varje år det nya året med spektakulära festligheter och evenemang. Med sitt vackra vinterlandskap, sina kullerstensgator och sin medeltida arkitektur har Västerås länge varit ett populärt resmål för semesterfirare som vill fira det kommande året med stil

Den 31 december startar staden sina festligheter klockan 15.00, när den traditionella nyårsfackeltåget startar från Rådhustorget. Denna färgstarka procession innehåller dansare, musiker och akrobater som marscherar genom Västerås gator med en livlig uppvisning av flaggor och banderoller från hela världen. Evenemanget kulminerar med ett fyrverkeri över Mälaren vid midnatt som kan ses över hela staden

Det roliga fortsätter den 1 januari när svenskarna njuter av sin traditionella festmåltid med fläskribbor med potatismos och sås. Dagen markeras med särskilda gudstjänster som innehåller traditionella psalmer som sjungs av körer i hela staden. Efter gudstjänsterna deltar de festande i en tradition som kallas ”Firande” – en procession som går runt Rådhustorget och sjunger folksånger fram till sent på kvällen

För den som letar efter mer modern underhållning finns det också gott om konserter, konstutställningar och andra kulturevenemang som äger rum i hela Västerås under den här tiden på året. Särskilt bör besökarna inte missa en av stadens mest älskade traditioner: att se en isbalettproduktion som sätts upp på Mälaren varje nyårsdag! Denna föreställning innehåller avancerade koreografier på sjöns frusna yta som utförs av professionella skridskoåkare från hela Europa. Det är verkligen en syn att skåda!

Oavsett vilket sätt du väljer att tillbringa ditt nyårsfirande i Västerås kan du vara säker på att det blir en upplevelse du aldrig kommer att glömma! Och efter allt det roliga och all mat kan det vara svårt att tro, men svenskarna har fortfarande energi nog att gå ut och dansa till soluppgången den 1 januari – så ge dig ut och se till att du är med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + sju =