Coworking i Västerås

Coworking i Västerås

Coworking har snabbt spridit ut sig över världen och finns så klart numera även i Västerås där ett antal olika ställen och organisationer erbjuder coworking i Västerås. Coworking är en arbetsplats där människor med olika yrken och yrkesroller arbetar tillsammans i en gemensam öppen kontorslösning . Detta till skillnad från de klassiska kontoren där de som arbetar ofta äranställda av samma arbetsgivare. På  Coworking  samlas istället frilansare, nyetablerade företagare, hantverkare, konstnärer, forskare eller andra ensamarbetande.

Coworking är en social gemenskap där de som ingår arbetar oberoende av varandra, men är intresserade av de synergieffekter som kan uppstå när de arbetar med människor som värdesätter att arbeta på samma ställe. Coworking kan vara en lösning på den isolering många frilansare upplever när de arbetar hemma, samtidigt som de slipper att bli distraherade av hemmiljön.