MTB i mälardalen

MTB i mälardalen

Att cykla MTB blir allt populärare och det tillkommer regelbundet fler uppmärkta MTB-leder i Mälardalen. Utöver de uppmärkta lederna finns det så klart massor av stigar som inte är markerade men som ändå passar utmärkt för cykling. Uppmärkta leder finns till exempel i Stockholm, Södertälje, Strängnäs, Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Mariefred, Arboga, Köping, Sigtuna, Lindesberg, Hallstahammar, Enköping, Håbo, Bålsta, Kungsängen och Upplands-Bro. Vi kommer löpande uppdatera det här inlägget med länkar till de respektive orterna i den takt vi hittar bra, uppdaterade och informativa webbplatser. I området finns det en massa cyklingklubbar, facebookgrupper och träningsgrupper som kan vara en bra start för dig som vill hitta nya stigar i ditt närområde.  Ett relativt vanligt problem vid cykling är skavsår men det finns några smart tips på hur du kan undvika problem. Vi kan även tipsa om appen Strive med tillhörande webbsida som visar ”heat-maps” på stigar och leder som andra cyklister använder.